Strona: 1


Global nóż kuchenny G-2 NOWOSC


Bestsellerowy nóż, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

Specyfika modelu:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)

Twardość ostrza – 56-58 HRC

Długość całkowita – 32,5 cm

Długość ostrza – 20 cm

Szerokość klingi – 4,1 cm

Grubość klingi – 2 mm

Waga – ok. 166 g

Global nóż kuchenny G-46


Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Dane techniczne:

Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)

Twardość ostrza – 56-58 HRC +/- 1

Długość całkowita – 30,5 cm

Długość ostrza – 18 cm

Szerokość klingi – 4,3 cm

Grubość klingi – 2 mm

Waga – ok. 177 g

Global nóż kuchenny G-55 NOWOSC


Średniej wielkości, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

Specyfika modelu:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Długość ostrza – 18 cm
Waga – ok. 160 g


Global nóż szefa kuchni SAI NOWOSC


Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

Wykonany ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 SANSO (młotkowana, zapobiegająca przywieraniu do powierzchni noża).

Strona: 1


Oferujemy m.in produkty firm:







































strony internetowe BRANDPOINT.PL